Közélet

Szexvideókkal zsarolt egy makói férfi

A férfi több felvételt is készítetett, melyeken ő is szerepelt. Egy kitalált megbízó nevében zsarolt.

 A nyomozás adatai szerint a gyanúsított régóta ismerte áldozatát, barátok voltak. Többször készített főként portrékat a nőről, majd 2010-ben rávette arra, hogy meztelenül álljon neki modellt, illetve szexuális tartalmú videókban szerepeljen vele. Fizetséget ígért, ám a megbízó valójában nem létezett. Akkor valamilyen indokkal kihúzta magát a fizetség alól, ám a nő a pénz reményében hónapokon át vállalt újabb és újabb munkákat, mivel elhitte ismerősének, hogy megkapja pénzét. Ám egy ponton megunta a hitegetést és közölte, kiszáll. A férfi ekkor megfenyegette: ha nem vállal több munkát, az addig elkészült képeit, videóit nyilvánosságra hozza.

Mindennek hatására a nő további szexvideók készítésébe ment bele, melyekben szintén a gyanúsítottal közösen szerepelt. A férfi önmagát is áldozatnak állította be, azt mondta, a megbízó követel tőle egyre többet és többet. Amikor a nő már nem bírta tovább, ismerőse 150 ezer forintot kért tőle bánatpénzként. Ennyibe került volna, hogy a felvételek ne kerüljenek fel az internetre. Egy fiktív Facebook-profilt is létrehozott, amire a nő egyik portréját töltötte fel, ezzel adott nyomatékot szavainak. A nő ekkor fordult a rendőrséghez.

A nyomozók a pénz átadása után, még hónapokkal ezelőtt kapták el a férfit, és szexuális kényszerítés és zsarolás miatt indítottak eljárást ellene. Elismerte azt is, hogy megbízója fiktív személy, a tőle érkező e-maileket és utasításokat is ő írta a nőnek. A rendőrök a fotókat és videókat lefoglalták. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte, a nyomozást befejezte, az ügy iratai már az illetékes ügyészségnél vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik