Közélet

Rendszeresen rabolt a 12 éves diák Baranyában

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 11. 24. 11:29

A tanuló két osztálytársától szedett el pénzt. Ha nem akartak fizetni, kényszerítette őket.

Vádat emelt az ügyészség egy diákkal szemben Baranyában, aki folyamatosan fenyegette és elszedte két osztálytársa pénzét. A 13 éves tanuló – aki az elkövetéskor még csak 12 esztendős volt – hamarosan bíróság elé áll.

A diák társai zsebpénzére pályázott. Miután első alkalommal sikerrel járt, a későbbiekben már heti három-négy alkalommal vette el a náluk lévő összegeket, alkalmanként 100-200 forintot. Amikor kiszemeltjei nem akartak fizetni, ököllel fenyegette és leszorította őket, hogy megszerezze, amit akar.

Kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett rablás miatt kell felelnie. A Baranya Megyei Főügyészség közölte: ő az első olyan 14. életévét be nem töltött személy, akivel szemben a megyében vádat emelnek a tavaly nyáron hatályba lépett Büntető
Törvénykönyv alapján. Emlékeztetnek: azóta a törvényben meghatározott kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények esetén – így élet elleni bűncselekmények, rablás, kifosztás – az elkövető már 12 éves korától büntethető és próbára bocsátás, megrovás, javító intézeti nevelés róható ki.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.