Közélet

Rendszeresen rabolt a 12 éves diák Baranyában

A tanuló két osztálytársától szedett el pénzt. Ha nem akartak fizetni, kényszerítette őket.

Vádat emelt az ügyészség egy diákkal szemben Baranyában, aki folyamatosan fenyegette és elszedte két osztálytársa pénzét. A 13 éves tanuló – aki az elkövetéskor még csak 12 esztendős volt – hamarosan bíróság elé áll.

A diák társai zsebpénzére pályázott. Miután első alkalommal sikerrel járt, a későbbiekben már heti három-négy alkalommal vette el a náluk lévő összegeket, alkalmanként 100-200 forintot. Amikor kiszemeltjei nem akartak fizetni, ököllel fenyegette és leszorította őket, hogy megszerezze, amit akar.

Kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett rablás miatt kell felelnie. A Baranya Megyei Főügyészség közölte: ő az első olyan 14. életévét be nem töltött személy, akivel szemben a megyében vádat emelnek a tavaly nyáron hatályba lépett Büntető
Törvénykönyv alapján. Emlékeztetnek: azóta a törvényben meghatározott kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények esetén – így élet elleni bűncselekmények, rablás, kifosztás – az elkövető már 12 éves korától büntethető és próbára bocsátás, megrovás, javító intézeti nevelés róható ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik