Közélet

Az ügyészség szerint három évig nyomoztak Stadler ellen

Cáfolják, hogy már három éve elkészült volna az a vádirat, amit idén nyújtottak be a bíróságnak.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel közölte, hogy 2011. február elsején rendeltek el nyomozást az egykori akasztói vállalkozó, Stadler József ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt. A nyomozást 2014. májusban fejezték be.

A pénteki híradások szerint Stadler védője az ügyben zajló bírósági tárgyaláson azt mondta, hogy az ügyészségi vádirat már 2011-ben elkészült, de csak 2014-ben nyújtották be. Ezt cáfolta most a szóvivő – közölte, hogy a nyomozó hatóság májusban küldte meg az ügyet vádelemési javaslattal az ügyészségnek, amely júliusban emelt vádat a Kecskeméti Törvényszéknél.

A vállalkozó ellen először 1997-ben emeltek vádat, első fokon kilenc évet kapott, mert 1993-94-ben fiktív számlákkal és jogtalan áfa-visszaigénylésekkel több milliárd forint kárt okozott az államnak. A megismételt eljárásban négy és fél évre csökkentették a büntetését, de Stadler 2005 januárban kedvezménnyel szabadult. 2011-ben folytatólagosan elkövetett csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év tíz hónap börtönre ítélték, ezt tölti most a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai részlegében. Idén októberben csődbűntett miatt újabb két év tíz hónap büntetést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik