Közélet

Loptak is az M3-as ámokfutói

ámokfutó (ámokfutó)
ámokfutó (ámokfutó)

A gyanú szerint egy nyíregyházi irodaházba törtek be, mielőtt a forgalommal szemben menekültek az autópályán.

Több irodát tört fel egy Nyíregyháza belvárosában található épületben csütörtökre virradóan az a két férfi, aki hajnalban akciófilmbe illően menekült a rendőrök elől az M3-as autópályán. Úgy tudni, pénzt és műszaki cikkeket tulajdonítottak el. Az egyenruhások 0 óra körüli időben a városból kivezető 4-es számú főúton próbálták meg feltartóztatni a kocsival kereket oldó feltételezett elkövetőket.

A jármű vezetője a rendőri intézkedés alól kivonta magát és elhajtott. Az autó két utasával a 4-es számú főúton menekült, elhagyta Nyíregyházát, majd Debrecennél felhajtott az M3-as autópályára és a jobb pályatesten a forgalommal szemben haladt Budapest felé.

A közlekedők élet- és vagyonbiztonsága érdekében a rendőrök intézkedtek az M3-as autópálya Hajdú-, Borsod-, Heves és Pest megyei szakaszán a felhajtók lezárására, a forgalom elterelésére, miközben felvették a kapcsolatot az autópálya-kezelővel.

A menekülő járművet a rendőrök végül Heves megyében az Ecsédi pihenőhelynél tartóztatták fel. Az autóban ülő két férfi közül az egyiket 1 óra 47 perckor a helyszínen elfogták, a másik elfutott és a közelben próbált elrejtőzni. A keresett személyt a Készenléti Rendőrség helikopteréről kapott jelzés alapján, a Készenléti Rendőrség kutatásba bevont, helyszínre küldött erősítése fogta el egy órával később.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytatja az eljárást. M. Attila 37 éves budapesti és P. Gábor Ferenc 41 éves szolnoki lakosokat őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik