Közélet

Egymilliós „vérdíjat” tűztek ki a XVIII. kerületi csecsemőgyilkosért

Október 27-én egy XVIII. kerületi társasház hulladékgyűjtőjében egy csecsemő holttestét találták meg, amelyről kiderült, hogy a gyermek emberölés áldozata lett.

A rendőrség közleménye szerint egy ismeretlen nő 2014. október 24. és október 26. közötti időben megszülte lány gyermekét, majd ismeretlen tettes megölte és a holttestet egy budapesti, XVIII. kerületi, Szövet utcai társasház hulladékgyűjtőjébe tette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésnek gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A helyszín környékén látták az alábbi grafikán lévő nőt, aki 30 – 35 év körüli, körülbelül 150 cm magas, kerek arcú, fekete, hullámos vállig érő haja van. A nő világos színű kabátot, alatta fehér, virágos mintázatú tunikát és fekete színű cipőt viselt. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a nő feltehetően ezt a ruházatot viselte a bűncselekmény elkövetésekor.

A nővel láttak egy 30 – 35 év körüli körülbelül 165 – 170 cm magas, vékony testalkatú, sötét hajú, hosszúkás arcú férfit, aki fekete selyemszerű, fényes, oldalt fehér csíkos melegítő nadrágot és két zsebbel ellátott barna kabátot viselt.

 
Fotó: Police.hu 

Budapest Rendőrfőkapitánya bruttó egymillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály kéri, hogy aki a grafikákon látható nőt illetve férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a közleményükben megadott elérhetőségükön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik