Közélet

Kábítószeres cigitől került életveszélybe egy dabasi iskolás

A lány egy 16 éves fiútól szerezte a szert az iskola közelében.

A Pest megyei rendőrök testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy 16 éves fiú ellen. A jelnelegi adatok szerint a kamasz csütörtökön, egy dabasi iskola közelében ismeretlen eredetű, növényi anyagmaradványt tartalmazó cigarettát adott át egy lánynak, ami miután elszívta, rövid időn belül rosszul lett. Az elsődleges  orvosi vélemény szerint a tinédzser életveszélyes állapotba került.

A 16 éves fiút az egyenruhások  a helyszínen elfogták és előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Az eset kapcsán a rendőrség ismételten felhívja az érintett korosztály figyelmét arra, hogy ne vásároljanak és ne fogyasszanak kábító hatású szereket, tekintettel arra, hogy azok összetétele és az emberi szervezetre gyakorolt hatása ismeretlen.A korábbi – a rendőrség előtt ismertté vált – esetekhez hasonlóan a sodort cigarettában elszívott anyag a 15 éves lánynál is rövid időn belül rosszullétet eredményezett, mérgezéses tüneteket produkált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik