Közélet

Halálra éheztette a rá bízott kutyákat, nyolc hónapot kapott

A négyből két állat vélhetően csak azért maradt életben, mert elhullott társaik teteméből ettek. Az állatorvos kénytelen volt elaltatni őket, annyira rossz állapotba kerültek.

Egy 54 éves férfit jogerősen nyolc hónap börtönre ítéltek állatkínzás és lopás miatt. A férfit 2010 nyarán arra kérte ismerőse, hogy amíg külföldön dolgozik, gondoskodjon állatairól. A nyulak, tyúkok és négy kutya ellátására a gazda tíz kiló kutyatápot, takarmányt és ezer forintot hagyott a vádlottnak.

Miután a táp és a takarmány elfogyott, a férfi bezárta a kutyákat a házba és többé nem ment a helyszínre. Két kutya éhen pusztult, a másik kettő pedig vélhetően azért maradt életben, mert elhullott társai teteméből evett. A megmaradt két állat az ablakot kitörve kijutott az udvarra, a kerítés alatt átásták magukat a szomszédba. A hatóságot a szomszédok értesítették. A két kutya annyira le volt gyengülve, hogy az állatorvos kénytelen volt őket elaltatni.

A férfi ráadásul egy ismerősével a tulajdonos tudta nélkül vasanyagokat és szerszámokat is elvitt a rábízott házból 177 ezer forint értékben. A vádlott évekig ismeretlen helyen tartózkodott, ezért csak most tudták bíróság elé állítani. Az állatkínzást részben beismerte, a lopást azonban tagadta – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik