Közélet

Átvágott torokkal menekült támadója elől egy nő Miskolcon

A férfi fényes nappal, egy gimnázium mellett rontott rá áldozatára.

Az ismeretlen férfi még augusztus végén támadt rá egy nőre a miskolci Fényi Gyula Jezsui­ta Gimnázium mellett. Az áldozat a szerencsének és a lélekjelenlétének köszönheti az életét. Hetekig ápolták kórházban, sérüléseiből még mindig nem épült fel teljesen. A 48 éves asszony a Blikknek beszélt az átélt borzalmakról.

“Mindig a gimnázium mellett szoktam napozni. Augusztus 29-én fél 12 felé mentem ki, leterítettem a pokrócomat, és levetkőztem bikinire. Alig 10 perce feküdtem a napon, amikor valaki rátenyerelt az arcomra, majd a hasamba mélyesztett egy hatalmas kést. Egyszerre kapott el a halálfélelem és az életösztön, csak a pengére koncentráltam. A támadó folyamatosan nyomta le a fejemet, én ki akartam fordulni a szorításból. Két kézzel próbáltam eltolni a kést, föl akartam állni, de képtelen voltam rá. Kemény, agresszív hangon mondta: ha kiabálni merek, megöl” – emlékezett vissza. Ennek ellenére kétszer kiabált, a férfi ekkor megvágta a nyakát. A sokk miatt nem érzett fájdalmat, csak azt, hogy elönti a forróság illetve, hogy rengeteg vért veszít.

A támadó ekkor valamitől megijedhetett, mert pokrócba csavarta a vérző nőt  és egyszerűen behajította a bokorba. Egy darabig csendben feküdt ott, a férfi ekkor még a közelben volt, a környéket kémlelte. Végül felpattant és rohanni kezdett. Egy kisboltban kért segítséget.

Az asszony egy betegségének köszönheti, hogy túlélte a késelést: úgynevezett pajzsmirigygöbe van, emiatt nem tudta a támadó elvágni a nyaki arté­riáját. A tüdeje azonban összeesett, napokig csak géppel tudták lélegeztetni.

A férfit azóta is keresik, így a rendőrség továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoz életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik