Közélet

Anyát és lányát kényszerítette egyszerre szexre a baranyai férfi

A gyanúsított kést ragadott, és háza egyik szobájában azt követelte hozzátartozóitól, hogy vetkőzzenek le.

Előzetes letartóztatásba helyezett a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki a gyanú szerint szexre kényszerítette párját és nevelt lányát. Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére a hozzátartozója által erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt került rács mögé – egy hónapra biztosan.

A Pécsi Törvényszék pénteki közlése szerint a férfi október végén követte el a szörnyű bűncselekményt: kést ragadott és a háza egyik szobájában azt követelte élettársától és fiatalkorú nevelt lányától, hogy vetkőzzenek le. Ezután mindkettejükkel közösült, fajtalankodott.

A bíróság álláspontja szerint – ha a gyanúsítottat szabadon engedik – elszökne, elrejtőzne a hatóság elől, így a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetné, ezért jelenléte csak az előzetes letartóztatás alkalmazásával biztosítható. Fennáll a veszélye annak is, hogy a férfi a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, illetőleg a sértettek sérelmére újabb szándékos bűncselekményt követne el. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik