Közélet

Világbajnok kutyákat mérgeztek meg Budapesten

angol véreb (angol véreb, kutya)
angol véreb (angol véreb, kutya)

A gazdák jutalmat ígérnek a nyomravezetőnek.

Öt kutyát mérgeztek meg szándékosan Budapesten, közülük az egyik a tavalyi budapesti kutya világkiállítás győztese volt. Az ebek közül három elpusztult. Az angol vérerbeket rendszeresen vitték versenyekre – számolt be az allatportal.hu. A lap a családról azt írta, ” kutyatenyésztői munkájuk példaértékű mindenki számára”

Az eset október 31-én, Csillaghegyen történt a reggeli órákban. Valaki látta, hogy egy vékony testalkatú, nem túl magas, szürke kapucnis kabátot viselő ember eteti a kutyákat a kerítésen keresztül. Az illető azonnal hívta a családot, de a tulajdonosok már elmentek dolgozni, a gyerekek pedig még aludtak. Mire a szülők elérték őket, már késő volt. Két kutya hátul volt, ők vélhetően kisebb dózist kaptak a méregből, ezért élhették túl. Bár az állapotuk már nem kritikus, rendkívüli mértékben károsodtak a belső szerveik, így további utókezelésre szorulnak.

Az Állatportál kérdésére az ebek gazdája elmondta, hogy a gyerekeket és az egész családot illetve minden ismerősüket rendkívül megviselte az eset.  Szeretnék megtalálni az elkövetőt. Állatbarátokkal összefogva magas jutalmat ajánlottak fela nyomravezetőnek:

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik