Közélet

Az AC/DC dobosát gyilkosság megszervezésével vádolják

Phil Ruddot csütörtökön hallgatta meg egy új-zélandi bíróság, óvadék ellenében engedték szabadon.

Sajtóhírek szerint a 60 éves zenész szeptemberben bérgyilkost akart felbérelni két ember megölésére. A célpontok és a feltételezett bérgyilkos neve nem került nyilvánosságra.

Az ausztráliai születésű Ruddot – akinek eredeti neve Phil Witschke – metamfetamin és kannabisz birtoklásával, valamint gyilkossággal való fenyegetéssel is vádolják – tudósított a BBC hírportálja.

A dobost Új-Zéland Északi-szigetén lévő házában vették őrizetbe csütörtök reggel. A házkutatás során kábítószert találtak otthonában. A taurangai bíróságon tartott meghallgatás után a zenészt óvadék ellenében szabadon engedték, ennek egyik feltétele az volt, hogy nem érintkezhet senkivel, akit a feltételezett gyilkossági kísérlet megszervezésében részt vehetett. November 27-én kell újra megjelennie a bíróságon.

Az új-zélandi törvények szerint gyilkosságra felbujtás akár tíz év börtönnel is büntethető. A SunLive hírportál a rendőrség képviselőjére hivatkozva írta, hogy Rudd lakásán történt házkutatásról lakossági információ alapján döntöttek.

Phil Rudd 1983-ban távozott az AC/DC-ből, az 1990-es évek közepén újra csatlakozott hozzájuk. Új-Zélandra a zenekarból való távozása után költözött, éttermet nyitott Taurangában.

A zenekar minden idők egyik legjobban kereső rockegyüttese, híres dalaik közé tartozik a Highway to Hell és a Dirty Deeds Done Cheap. Új albumuk megjelenése idén december 2-án várható. Gitárosuknál, Malcolm Youngnál demenciát állapítottak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik