Közélet

Nevelőapjával kezdett viszonyt a zalai tini – kocsit raboltak a szökéshez

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 11. 04. 12:49

Az 55 éves férfi fegyvert fogott a kiszemelt kocsi sofőrjére mi több, a nőt is beültették és elszáguldottak.

A gyámhatóság és a rosszalló tekintetek elől akart külföldre szökni egy fiatalkorú lány a nevelőapjával Zala megyében. A 15 éves pati lány is, aki egy éve ismerte meg az 55 éves férfit nagybakónaki aki együtt élt édesanyjával. Viszony kezdődött közöttük, ám a kamasz hiába titkolta a kapcsolatot, az egy idő után nyilvánvalóvá vált. A fiatal iskolájában is elterjedt kapcsolatuk híre, a gyámhivatal munkatársai ultimátumot adtak az anyának, a férfi vagy elköltözik október 28-áig, vagy kiemelik a lányt és testvérét a családból – számolt be az esetről a Zsaru magazin.

A férfi október 29-én reggel szólt a lány anyjának, hogy Nagykanizsára megy albérletet nézni, ám a nő akarata ellenére vele ment gyermeke is. Valójában nem lakásnézőbe indultak: kitervelték, hogy lopnak egy autót, és külföldre menekülnek. A férfi magával vitte gáz-riasztó pisztolyát is. Az egyik nagykanizsai bevásárlóközpont parkolójában egy 33 éves helybeli nő autóját szemelték ki. Amikor a sofőr kocsija mellé ért, a férfi a hátához szorította a fegyvert, és annyit mondott, kell neki a jármű.

Támadója beültette a nőt a kocsiba, az anyósülésre. A 15 éves lány hátraült, a férfi átadta neki a pisztolyt, amit a serdülő végig a nő fejének szegezett, majd elhajtottak a parkolóból.
Útközben a férfi a nő mobiltelefonját követelte, de túsza közölte, hogy nincs neki. Ezután az autó forgalmiját akarta megszerezni, mire az asszony azt állította, az okmány nincs a kocsiban. A sofőr végül egy elhagyatott útszakaszon megállt, hogy a nő kiszálljon. Egy pillanatig a páros nem figyelt rá, a nő kitépte a kulcsot a gyújtáskapcsolóból, és elfutott. A lány és a férfi menekülőre fogták.

A nő egy idő után visszament a magára hagyott autóhoz, és hívta a rendőrséget. Zala megye összes szolgálatban lévő rendőrét riasztották. Az egyenruhások személyleírás alapján pár perc múlva kiszúrták a párost és elkapták őket. Mindketten részletes beismerő vallomást tettek. A kamasz azt mondta, nem tud a férfi nélkül élni.

A rendőrség erőszakkal, illetve élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel, fegyveresen elkövetett jármű önkényes elvétele, valamint felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellenük. A lány szabadlábon védekezik, ám a férfit a rendőrség előzetesben látná.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.