Közélet

Ketten próbáltak megerőszakolni egy lányt Encsen

A 21 éves fiatalt a vasútállomásról egy lepusztult raktárépületbe rángatták.

Két novajidrányi férfit gyanúsítanak a rendőrök azzal, hogy meg akartak erőszakolni egy fiatal nőt Encsen. A júniusban történt ügyet aprólékos munkával derítették fel a rendőrök, a támadókat nemrégiben fogták el – írja a Zsaru magazin.

A lányra ájultan, szakadt pólóban találtak rá a járókelők Encsen, a Muskátli úton, a késő esti órákban. Szerencsére nem esett komoly baja, de láthatóan nagyon megijedt. Mentőt és rendőrt hívtak hozzá, akiknek elmondta: két férfi támadta meg az encsi vasútállomáson. Barátjától utazott volna haza, a peronon dohányzott, amikor két férfi cigarettát kért tőle. Mindez este 8 órakor történt.

A lány hátat fordított a tarhálóknak, akik ezután megragadták a karját, átrángatták a síneken, betaszigálták egy lepusztult raktárépületbe, majd egyikük – egy hiányos fogazatú, tetovált férfi -hátulról lefogta, és közölte, hogy közösülni akar vele. A lány azonban ellenállt és sikerült kiszabadulnia a szorításából, ekkor szakadhatott el a pólója.

Személyleírást adott a fekete hajú, farmer térdnadrágos alakokról. Az encsi rendőrök ellenőrizték a szóba jöhető személyeket, de a városban nem akadtak a támadók nyomára. A nyomozás szálai végül Novajidrányba vezettek. Október 2-án, 11 óra körül a lakásán fogták el a helybéli 34 éves férfit, akit a lány a szembesítésen felismert.  A kihallgatása után őrizetbe vett támadó azt állította, hogy egész nyáron a fővárosban volt. Ez már csak azért sem lehet igaz, mert a rendőrség információi szerint testvérével és egy ismerősével betörtek egy virágboltba.

Társát fényképről azonosította a megtámadott lány. Elrendelték a körözését, majd október 6-án, 8 óra 40 perc körül igazoltatták a novajidrányi Kossuth utcában. Előállították az encsi kapitányságra, kihallgatásakor tagadta a bűncselekmény elkövetését. A páros ellen ellen aljas indokból vagy célból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik