Közélet

Két embert ölt meg a házaló méregkeverő Pest megyében

A nő összesen tizenkét embert kábított el.

Nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés – ezért állítanak hamarosan bíróság elé egy házaló nőt, aki kábító hatású szert kevert vevői italába, majd meglopta őket. Két ember meghalt, többeket napokig kórházban ápoltak.

A Pest Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a vádlott 2009 és 2012 között házaló árusként járta Érdet és az Érd környékén lévő települések utcáit, kocsmáit. Miközben portékáján próbált túladni, időseket keresett és kifigyelte, hogy kik azok, akik egyedül élnek. A cél az volt, hogy bejusson a házaikba, elterelje a figyelmüket és vihesse értékeiket.

Rendre az utcán, a házaik előtt megállva, vagy kocsmákban ismerkedett meg idősebb emberekkel. Kedves volt és behízelgő, egyszerűen a bizalmukba férkőzött. Az idősebb férfiakhoz gyakran szexuális ajánlattal igyekezett közel kerülni. Ha bejutott, de nem tudta elterelni a figyelmüket, akkor került elő a szer: rábeszélte őket, hogy igyanak együtt valamit, majd abban a pillanatban, amint újdonsült „ismerősei” nem figyeltek, az italukba szórta a porrá tört altató, nyugtató hatású tablettát. A nő rendszerint pénzt, ékszereket, ruhaneműket zsákmányolt.

A nyomozás alatt 12 esetre derült fény. A főként nyugtatókból nyert méregtől az idős emberek öntudatlan állapotba kerültek, és csak hosszú órák után tértek magukhoz. Volt, aki nem ment orvoshoz, viszont hárman többnapos kórházi kezelésre szorultak. Két áldozata esetében azonban a méreg olyan kórfolyamatokat indított el, ami mindkettejük halálához vezetett.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik