Közélet

Kamu modellkarriert ígérve szerzett pénzt és vitt ágyba fiúkat a csaló

A férfi már több száz embert vert át és több millió forintot zsákmányolt.

Egy fővárosi kozmetikai szalonban fogták el a rendőrök azt a 33 éves körözöttet, aki modellmunkák lehetőségével szédített fiatalembereket, akiknek a bizalmába férkőzött, és ha tehette, közelebbi kapcsolatba is került velük.

A megnyerő modorú, jólöltözött férfi először 139 embert vert át 2007 májusától 2010 végéig, több millió forintot szerzett tőlük, ezért a bíróság nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette miatt két év hat hónap szabadságvesztésre ítélte. Azonban nem vonult be a börtönbe, így 2013 decemberében a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. Augusztusban egy 22 éves szigetszentmiklósi fiú tett feljelentést, ekkor derült ki, hogy a szemfényvesztő 2013 nyara óta ismét ügyködik. Főleg fővárosi bevásárlóközpontokban, fürdőkben, tömegközlekedési eszközökön vadászott áldozatokra. Októberi elfogásáig 161, zömmel fővárosi és Pest megyei sértettről szerzett tudomást a rendőrség – írja a Zsaru magazin.

„A vékony testalkatú, jól öltözött, ápolt férfi modellmunkát ajánlott 16–24 év közötti fiúknak, férfiaknak. Divatholmikat forgalmazó cégek marketingigazgatójaként ruhafotózásra invitálta őket. Nevét doktori címmel toldotta meg a névjegykártyáján, és ötvenévesnek vallotta magát. Ráncfeltöltésekkel, szépészeti beavatkozásokkal magyarázta, hogy fiatalabbnak látszik a koránál” – ismertette a lappal Zombori Beáta törzszászlós, a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság vizsgálója. Története szerint élvonalbeli futballkarrierjét súlyos autóbaleset vágta el. Étterembe vitte kiszemeltjeit, akikkel később különböző összegeket utaltatott át a bankszámlájára mondván, cserébe elintézi, hogy a pénz sokszorosát kereshessék modellkedéssel. Telefonszámain azonban egy idő után nem lehetett elérni. 

Többekkel került intim kapcsolatba,  akiket később azzal tartott sakkban, hogy kitálal a hálószobatitkaikról, ha feljelentést tesznek. Légyottjait méregdrága hotelekben és egy angyalföldi luxuslakóparkban bérelt lakásban bonyolította le.

A férfi még az elfogása napján megkezdte jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben. Újabb ügyei miatt üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanújával indult ellene eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik