Közélet

Elengedték a nagyvenyimi hármas tragédia okozóját

A bíróság szerint nem áll fenn sem a szökés, sem az elrejtőzés veszélye. A balesetben hárman haltak meg, köztük egy gyermek is.

Szabadon engedték azt a 25 éves fiatalt, aki ellen több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás a napokban. A karambolban, amelyet okozott, három ember halt meg. Mindannyian a vétlen kocsiban ültek.

A Fejér Megyei Főügyészség kedd délelőtt közölte, kezdeményezik a sofőr előzetes letartóztatását, emellett részleteket is közöltek az esetről. A nyomozás eddigi adatai szerint a a fiatal rendkívül rossz látási viszonyok között, sűrű ködben közlekedett, amikor előzésébe kezdett. Így későn vette észre a szemből, szabályosan érkező buszt, fékezett, majd – hogy elkerülje az ütközést – kocsiját visszakormányozta a saját sávjába. Ekkor ütközött neki a család autójának, amelyet korábban megpróbált megelőzni. A jármű hátuljának csapódott majd a kocsi átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan karambolozott a busszal.

A balesetben meghalt egy mindenórás kismama, a nő férje, valamint az előző kapcsolatából született 13 éves lánya. Az asszony másik gyermeke, egy 8 éves kislány élte csak túl az ütközést, ő súlyos állapotban került kórházba. A család egyébként a Bors információi szerint Mezőfalván élt, ahogy a fiatal sofőr is, aki a születésnapján okozta a tragédiát.

Az ügyészség rács mögött akarta látni a fiatalt, indoklásában a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, törvényi fenyegetettsége és a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozott.

A bíróság nem látta azonban indokoltnak az előzetes letartóztatás – sem más személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés – elrendelését, az egyébként rendezett körülményekkel rendelkező vádlott esetében. Mint az a Székesfehérvári Törvényszék tájékoztatásából kiderül, a gyanúsított stabil munkahellyel, jövedelemmel rendelkezik és élettársi kapcsolatban él. A bíróság szerint nem áll fenn a szökés, elrejtőzés veszélye, még a cselekmény tárgyú súlya,  törvényi fenyegetettsége ellenére sem. 

 A döntés nem jogerős, mivel az ügyészség fellebbezett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik