Közélet

Egészséges ikreket szült, majd elvérzett a kórházban

A 23 éves fiatal megszülte egészséges ikreit, de 12 órával később meghalt.

A rendőrség is vizsgálódik a dombóvári kórházban történt tragikus haláleset miatt – írja a Bors. A pár évek óta élt házasságban és nagyon örültek a babák érkezésének. Klaudia múlt szombaton adott életet egészséges gyermekeinek, Blankának és Noénak. Ám az anya 12 órával később meghalt.

A kismama terhessége problémamentes volt, ezért nem érti senki, mi történhetett a szülés alatt, ami az életébe került. “A halál vérzés miatt következett be. Az esetről személyesen értesítettem a rendőrséget, és kértem az igazságügyi hatósági boncolás lefolytatását, mely alapján kiderülhet, hogy betegség, emberi mulasztás vagy nem várt szövődmény vezetett a tragédiához” – nyilatkozta dr. Kerekes László, a dombóvári kórház főigazgatója. Hozzátette: tizenkét órán belül három műtéti beavatkozást hajtottak végre az orvosok, de a vérzést nem tudták elállítani.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztálya nyomoz. A kórház orvosigazgatójának bejelentése alapján foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség – egyelőre – ismeretlen tettes ellen – tájékoztatta a lapot a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik