Közélet

Megtagadja az egyház a droggal elkapott papot

A kábítószer állítólag szülinapi ajándék lett volna egy fiúnak.

„Tőrbe csaltak!” – ezzel védekezik a drogügybe keveredett ortodox pap, P. F. Timoteus, aki őszintén elmesélte, mi is történt vele négy nappal ezelőtt a Tömő utcában. A rendőrök a férfit ugyanis többadagnyi dizájnerdroggal a zsebében kapták el a minap.

“Az egyik fiúnak születésnapja volt, s neki vásárolt kábítószert a velem lévő férfi. Odaadta nekem, azt kérte, tegyem zsebre, és vigyem oda a tőlünk száz méterre álló ismerősünknek. Ekkor jöttek oda az éppen ott ácsorgó polgárőrök” – idézte fel a történteket a diakónus a Blikknek. A kiérkező rendőrök Timoteust és a két társát bevitték a kapitányságra. Az egyenruhások végül elhitték a pap történetét, így csak társa ellen indítottak eljárást.

“Soha életemben nem fogyasztottam kábítószert. Meggyőződésem, hogy az a társunk állította nekem ezt a csapdát, akinek oda kellett volna adnom a kábítószert, de ő, amint a rendőrök megjelentek, elszaladt” – folytatta a történetet a diakónus, akitől most elhatárolódnak az egyházak. A Magyar Ortodox Egyháznál, ahol tegnap még mindent tudtak Timoteusról, ma már azt is tagadták, hogy egyáltalán ismernék a férfit.

Timoteus diakónus azonban kitart korábbi állítása mellett, miszerint az ortodox egyház papja, és egy ideig a bolgár egyháznál tevékenykedett. Mostanában pedig amolyan szabadúszó papként dolgozik, abba a templomba megy prédikálni, ahová éppen hívják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik