Közélet

Droggal bukott le egy pap Budapesten

P. F. Timoteusnál többadagnyi kábítószert találtak a rendőrök.

Az 51 éves pap társaival sétálgatott Budapesten, a VIII. kerületben, amikor a kis gyülekezet gyanússá vált az arra járőröző józsefvárosi rendőröknek a minap – írja a Blikk. Az ortodox egyház diakónusa – egyházi szolgálatot teljesítő személy, afféle segédlőpap, lelkipásztor – egy Tömő utcai házból jött ki valakivel, a két másik férfi kint várta őket. A járőrök ekkor csaptak le rájuk, mégpedig azért, mert a ház, ahonnan kijöttek, ismert drogtanya.

Az igazoltatott négy férfi ruhájából csakhamar elő is került a kábítószer. A lap információi szerint az egyház képviselője kétadagnyi úgynevezett „Kristályt” rejtegetett. Ez az a szintetikus drog, amely akár fékevesztett őrjöngőt is csinálhat használójából. A diakónus társánál marihuánaszármazékra bukkantak az egyenruhások, ezután előállították őket.

A Magyar Ortodox Egyházmegye Hivatala elismerte: P. F. Timoteus valóban az egyház tagja, diakónusként szentelték fel, ám külföldi szolgálata után nem tudták visszahelyezni korábbi állásába. Timoteus diakónus úgy látja, hogy ő nem csinált semmi rosszat. „A rendőrök igazoltattak bennünket, mert hangosak voltunk. Bevittek a rendőrkapitányságra is, de azt nem tudom, hogy miért” – mondta a férfi a lapnak. Azt nem erősítette meg, hogy kábítószert találtak nála vagy társainál.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán közölte: a két igazoltatott férfi egyike meglehetősen zavartan viselkedett, ezért igazoltatták őket. A férfi, akinél megtalálták a drogot, azt mondta, hogy úgy tudja, ez a Kristály fantázianevű szer, és azért volt nála, mert társa megkérte, hogy tegye el. Kábítószer birtoklása miatt indult eljárás. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik