Közélet

Tíz évet kapott az ismerőse gyermekeivel fajtalankodó férfi

Először egy ötéves kisfiúra vetette rá magát, a kicsi bátyja szeme láttára. Pár hónappal később 11 éves nővérüket molesztálta.

 Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a békéscsabai férfit, aki 2010-ben ismerőse gyermekeivel fajtalankodott. A táblabíróság szexuális erőszak, kiskorú veszélyeztetése és személyes szabadság megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 36 éves férfit. Az ítélőtábla döntése szerint a büntetlen előéletű vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

A vádlott 2010 elején ismerkedett meg áldozata édesanyjával. A férfi beleszeretett a háromgyermekes nőbe, napközben gyakran tartózkodott a családnál, de csak néhányszor aludt a lakásban. 2010. június 4-én, miután elhunyt az asszony nagymamája, a nő – mivel a temetéssel kapcsolatos ügyeket kellett intéznie – rábízta két kisebb gyermeke felügyeletét a vádlottra. A férfi a nagyobbik fiú szeme láttára fajtalankodni kezdett az akkor ötéves kisfiúval, megragadta a nyakát és a kezét, lefogta őt, így nem tudott menekülni. A nagyobb gyerek folyamatosan kiabált a vádlottal, és végül sikerült lehúznia a férfit öccséről.

2010. december 13-án az asszony legnagyobb gyermekét, egy 11 éves lányt molesztált a vádlott. A gyerek a férfi elől egy telefonfülkébe menekült, de a vádlott odament hozzá, és fajtalankodni kezdett a védekezni próbáló kislánnyal, egészen addig, míg egy járókelő észre nem vette, mi történik.

A vádlott az eljárás alatt – és az utolsó szó jogán szólva is – tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik