Közélet

Szétverte a rendőrautót, míg a járőrök üldözték barátnőjét

A fiúnak nem tetszett, hogy párját el akarják vinni az egyenruhások.

Több mint 400 ezer forint kárt okozott egy rendőautóban egy 19 éves orgoványi fiú. Az eset még nyáron történt, a fiú dühében téglával és egy vasból készült kerékpár-csomagtartóval esett a járműnek. A fiatal garázdaság vétsége és rongálás miatt áll hamarosan bíróság elé – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A kecskeméti járőrök azért mentek az orgoványi tanyára, mert eljárást akartak indítani a vádlott barátnője ellen. A lány azonban – látva a közeledő egyenruhásokat – elszaladt, a rendőrök pedig gyalogosan utána. A fiúnak nem volt ínyére, hogy el akarják kapni párját, ezért felkapta a fent említett eszközöket és több helyen megrongálta az őrizetlenül hagyott szoglálati kocsit. Betörte az első és a hátsó szélvédőt, összetörte a tetőrészen elhelyezett fényhidat és megrongálta a két oldalsó visszapillantó tükröt.

A rendőrség kérte, hogy a vádlottat kötelezzék az okozott kár megfizetésére. A fiú szabadlábon védekezik, ellene az ügyészség tárgyalás mellőzésével emelt vádat a Kecskeméti Járásbíróságnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik