Közélet

Óriási lángoszlop rémítette meg az M3-ason autózókat

Fáklyaként égetik el a magyar-szlovák gázvezetékből egy technológiai folyamat során kiszorított mintegy 200 ezer köbméter szennyezett gázt Szadánál, az előre bejelentett "fáklyázás" sokakban riadalmat keltett - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfő este az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, hogy munkálatokról a helyi lakosság mellett a katasztrófavédelmet is előre tájékoztatta a Budapesti Bányakapitányság. Ennek ellenére csaknem száz telefonhívás érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére, miszerint hatalmas tűz van Szada térségében.

Nyilván a vezetéktisztításról nem tudó, főként a település mellett futó M3-as autópályán közlekedők rémültek meg a magasra csapó lángcsóvától – tette hozzá a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a szadai kompresszorállomásnál felügyelet mellett végzett tevékenység lényege, hogy a csőhálózatból kiszorítják (kifúvatják), majd meggyújtják a szennyezett gázt.

Az erős hanghatással is járó technológiai folyamat során a katasztrófavédelemnek küldött tájékoztatás szerint körülbelül 200 ezer köbméter gázt égetnek el.

A másutt is használt módszer nem ad okot az aggodalomra – mondta Csámpai Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik