Közélet

Óriási lángoszlop rémítette meg az M3-ason autózókat

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2014. 10. 27. 19:09

Fáklyaként égetik el a magyar-szlovák gázvezetékből egy technológiai folyamat során kiszorított mintegy 200 ezer köbméter szennyezett gázt Szadánál, az előre bejelentett "fáklyázás" sokakban riadalmat keltett - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfő este az MTI-vel.

Korábban a témában:

Csámpai Attila elmondta, hogy munkálatokról a helyi lakosság mellett a katasztrófavédelmet is előre tájékoztatta a Budapesti Bányakapitányság. Ennek ellenére csaknem száz telefonhívás érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére, miszerint hatalmas tűz van Szada térségében.

Nyilván a vezetéktisztításról nem tudó, főként a település mellett futó M3-as autópályán közlekedők rémültek meg a magasra csapó lángcsóvától – tette hozzá a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a szadai kompresszorállomásnál felügyelet mellett végzett tevékenység lényege, hogy a csőhálózatból kiszorítják (kifúvatják), majd meggyújtják a szennyezett gázt.

Az erős hanghatással is járó technológiai folyamat során a katasztrófavédelemnek küldött tájékoztatás szerint körülbelül 200 ezer köbméter gázt égetnek el.

A másutt is használt módszer nem ad okot az aggodalomra – mondta Csámpai Attila.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.