Közélet

Egy év börtön egy kutya felgyújtásáért

Acéldrótból készült hurkokat helyezett ki egy férfi, hogy megvédje udvarát a kutyáktól. Az egyik hurok befogta a szomszéd kutyáját, melynek leöntötte a hátát gázolajjal és meggyújtotta.

A Kecskeméti Törvényszék egy év börtönre ítélt egy kisizsáki férfit, aki még 2011-ben gyújtotta fel a szomszéd rottweilerét – írja a Baon.hu. Miután a 63 éves férfi befogta és felgyújtotta az állatot, a sokkos állapotban lévő kutya kiszabadította magát és hazaszaladt, ahol gazdája vízzel lelocsolta. A kutya életben maradt, sérülései meggyógyultak.

A vádlott először beismerő vallomást tett, majd ezt visszavonta, mondván, hogy kihallgatásakor félreérthették szavait. Állítása szerint betegen, begyógyszerezve vitték be, ráadásul több pohár forralt bort is megivott a hideg miatt, majd olvasatlanul írta alá a vallomását, mert nem volt nála szemüveg.

A bíróságon már másképp adta elő a történteket, azt mondta, hogy kerítést javított, majd fűrészport kevert gázolajjal, hogy azzal gyújtsa meg a kazánban a tüzet. Eközben az állat rátámadt, így védekezésképpen tüzet gyújtott, a gázolaj pedig a kutyára is ráfröccsent.

A bíróság nem adott hitelt a védekezésnek, a férfire első fokon egy év felfüggesztett börtönt és 240 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki. Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és a védő felmentésért fellebbezett. A törvényszék hétfőn tárgyalta az ügyet másodfokon és a felfüggesztett szabadságvesztést végrehajtandóra változtatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik