Közélet

Újra lecsaphatna a gólyatábori rém

Egyebek mellett bűnismétlés veszélye miatt decemberig meghosszabbították K. Szilárd előzetes letartóztatását – értesült a Magyar Nemzet.

December elsejéig biztosan rács mögött marad a gólyatábori erőszakolóként elhíresült férfi. Előzetes letartóztatását két hónappal hosszabbította meg a Kaposvári Járásbíróság. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője közölte: a járásbíróság nyomozási bírája azzal indokolta a döntést, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén fennáll a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye.

A férfi az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának (TÓK) fonyódligeti gólyatáborában erőszakolt meg egy elsőéves hallgatót, az ügyben a fonyódi rendőrkapitányság nyomoz szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt. A tanítóképző kar hallgatói önkormányzatának volt elnöke ellen indult fegyelmi eljárásban jövő héten több tárgyalást is tartanak. Szerdáig az áldozatot is meghallgatják. Az előző HÖK-elnök tudott K. Szilárd előéletéről, de nem akadályozta meg, hogy szervezőként a táborban dolgozzon.

Zaránd Péter, az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) elnöke azt mondta: egy hónapon belül újjáalakul a HÖK a jogi karon is, amelynek gólyatáborában tavaly szintén szexuális erőszak történt. A dékán feljelentést tett, az ügyben nyomoznak, de a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az eljárás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket.

A hallgatói érdekképviselet megújításával a szakminisztérium is foglalkozik. A Magyar Nemzet szerint a Felsőoktatási Kerekasztal jövő kedden tartja következő ülését, akár már akkor napirendre kerülhet a diákok felelősségvállalásának témája, Balog miniszter ugyanis arra kérte a HÖOK-ot, dolgozzon ki szakmai anyagot a hallgatói szervezetek szabályozására. További részletek a Magyar Nemzetben. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik