Közélet

Húsevő drog miatt amputálták egy magyar lány karját

A krokodil elképzelhetetlen fájdalmak kíséretében roncsolja szét az emberi szöveteket.

Húsevő drog miatt amputálták egy dunántúli városban élő lány karját – értesült a Blikk. A lap szerint a fiatal nemrégiben került kórházba, és a kábítószer mellékhatásaként néhány nap alatt elhalt a karja: bőre elfeketedett, olyan szinten üszkösödni kezdett, hogy nem tudták megmenteni a végtagot, amit végül könyök alatt le kellett vágni.

A szer, ami ezt műveli, elképzelhetetlen fájdalmak kíséretében roncsolja szét az emberi szöveteket. Legismertebb fajtája a krokodil névre hallgat, ami már önmagában árulkodó. A világháló tele van azokkal a képekkel, amik a krokodil – más néven húsevő drog – mellékhatásait mutatják be. Csontig lebomlott hús, fekélyes, üszkös végtagok – ilyen borzalmak írhatók a szó szerint mocskos kábítószer számlájára, ami borzasztóan szennyezett.  Pusztító mellékhatásaiért a foszfor és a sósav felelős.

Ez a drog nem elterjedt Magyarországon, üzletszerűen nem adják-veszik, így történhetett meg, hogy kórházakban még nem találkoztak fogyasztóval. Ennek ellenére be lehet szerezni az interneten vagy akár Ukrajnából – mondta Dr. Szeles Géza igaz­ságügyi orvosszakértő a lapnak hozzátéve, hogy vannak drogok, amelyek csak bizonyos országrészre jellemzőek. Például a Szlovákiából származó pikó, amit szinte csak Komárom-Esztergom megyében fogyasztanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik