Közélet

Nem gondoskodtak hozzátartozóikról, börtönbüntetést kaptak

börtön (börtön)
börtön (börtön)

Magára költötte nagyanyja nyugdíját és ápolási díját, miközben még ételről sem gondoskodott egy férfi. Tette emberölésnek minősül – írja a Szoljon.hu.

Egy héten belül két hasonló eljárásban hozott ítéletet a Szolnoki Törvényszék – írja a megyei lap. Múlt csütörtökön három ember azért kapott több évnyi szabadságvesztést, mert szándékosan elhanyagolták, étlen-szomjan hagyták meghalni édesanyjukat. Ezen a héten egy fiúunoka kapott börtönt, amiért nem törődött nagyanyjával.

Mindkét ügyben különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettét állapították meg.

Az ezen a héten elítélt fiatal férfi öt éves kora óta nagyszüleinek gondozásában élt, majd nagyapja halála után nagyanyja egyedül nevelte fel Budapesten. Miután az unoka felnőtt, neki kellett volna idős, beteg, mozgáskorlátozottá vált nagyanyja ápolásáról gondoskodni, de ezt nem tette meg. Lakásuk szemetes, rendetlen volt. A házban lakók próbáltak segíteni az idős asszonynak, de a férfi ezt megakadályozta.

2011-ben a fővárosból a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőtelekre költöztek. A fiú itt már a ház körüli teendőket és az ágyhoz kötött nagyanyja ápolását sem látta el, a szociális gondozót és az orvost sem engedte be. Gyógyszert nem íratott és egy idő után nagyanyja táplálásáról sem gondoskodott, miközben magára költötte az asszony nyugdíját és ápolási díját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik