Közélet

Magyarországon tartották fogva a Bécsből eltűnt és elkábított férfit

Az eszméletlen férfit táskába tették, hazánkba hozták, fogva tartották, majd elengedték a határnál. A pénzét akarták.

Injekcióval kábítottak el egy férfit, majd Magyarországra hozták, és több mint két hónapig fogva tartották – számolt be a nem mindennapi esetről a rendőrség csütörtökön. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint egy 32 éves balatonalmádi férfit, egy 41 éves budapesti nőt és egy 47 esztendős külföldi férfit gyanúsítanak személyi szabadság megsértésével.

A gyanú szerint 2014 májusában a nő és külföldi cinkosa különös „állásajánlattal” kereste fel a harmadik gyanúsítottat. Alkalmi munkaadói felkérték arra, hogy a másik férfival együtt Bécsben megfigyelje a “célszemélyt”, majd egy előre megbeszélt alkalommal kábítsák el és hozzák Magyarországra. A bűntársak többször utaztak Bécsbe, hogy feltérképezzék kiszemeltjük mindennapjait, kidolgozzák a megfelelő stratégiát és eltervezzék, hogyan hajtsák végre biztonságosan a „feladatot”.

Beinjekciózták és táskába tették

A gyanúsítottak  augusztus 3-án elérkezettnek látták az időt az utolsó osztrák úthoz. Megjelentek az áldozat lakása előtt, majd amikor megérkezett, követték egészen a ház liftjéig, ahol egyikük megragadta, majd társa egy kábító hatású anyagot fecskendezett a testébe. Az eszméletlen férfit ezután egy táskában a ház elé leparkolt kocsijukhoz vitték, majd – egy külön erre a célra kialakított helyre – fektették és egy magyarországi erdei tanyára szállították.

 Fotó: police.hu

Eközben a férfi eltűnéséről az osztrák hatóság – testvére bejelentése alapján – 2014. augusztus 7-én szerzett tudomást, és elrendelte a körözést.

Válogatott módszerekkel gyötörték

A férfi őrzését a tanyán a magyar férfi látta el, akit a nő és másik, külföldi társa telefonon folyamatosan utasított azért, hogy a fogvatartottat megtörje és kikényszerítse pénzét. A 32 éves férfi válogatott módszerekkel bírta rá áldozatukat arra, hogy aláírja azokat a papírokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a különböző bankokban elhelyezett vagyonához hozzáférjenek.

A megbízásokat minden esetben egy nő nevére állították ki. A gyanúsított asszony külsejét megváltoztatva, a megbízásban megnevezett hölgy megjelenését utánozva, parókában jelent meg a bankfiókokban és így szerezte meg a férfi vagyonának egy részét.

Kitették a kábult férfit a határnál

Október elsején a nő családjának alsóörsi nyaralójába szállították át a “foglyot” ahol újabb egy hetet kellett eltöltenie. A két férfi október 8-án, este szállította vissza Ausztriába, ahol egy autópálya kihajtó melletti bokros területen kitették a kocsiból és magára hagyták. Napokkal később, október 11-án találtak rá az osztrák rendőrök a hegyeshalmi határátkelőhelytől nem messze. A férfi zavart volt és megviselt.

A tetteseket a budapesti nyomozók azonosították. A magyar férfit október 11-én Peremarton Gyártelepen, két társát pedig egy nappal később a fővárosban fogták el és vették őrizetbe.

A Hír24 úgy tudja, a tettesek néhány millió forintot szereztek. Utóbbi két gyanúsítottat egy amerikai terepjáróból szedték az egyenruhások a Budafoki és a Dombóvári út sarkán. Nem tettek vallomást, egyáltalán nem működnek együtt a nyomozókkal. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint mindhárman előzetes letartóztatásba kerültek.

Információink szerint egyelőre nem tudni, választások miért esett éppen arra az osztrák férfira, akit elkábítottak és fogva tartottak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik