Közélet

Magyarországon tartották fogva a Bécsből eltűnt és elkábított férfit

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 10. 16. 14:29

Az eszméletlen férfit táskába tették, hazánkba hozták, fogva tartották, majd elengedték a határnál. A pénzét akarták.

Injekcióval kábítottak el egy férfit, majd Magyarországra hozták, és több mint két hónapig fogva tartották – számolt be a nem mindennapi esetről a rendőrség csütörtökön. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint egy 32 éves balatonalmádi férfit, egy 41 éves budapesti nőt és egy 47 esztendős külföldi férfit gyanúsítanak személyi szabadság megsértésével.

A gyanú szerint 2014 májusában a nő és külföldi cinkosa különös „állásajánlattal” kereste fel a harmadik gyanúsítottat. Alkalmi munkaadói felkérték arra, hogy a másik férfival együtt Bécsben megfigyelje a “célszemélyt”, majd egy előre megbeszélt alkalommal kábítsák el és hozzák Magyarországra. A bűntársak többször utaztak Bécsbe, hogy feltérképezzék kiszemeltjük mindennapjait, kidolgozzák a megfelelő stratégiát és eltervezzék, hogyan hajtsák végre biztonságosan a „feladatot”.

Beinjekciózták és táskába tették

A gyanúsítottak  augusztus 3-án elérkezettnek látták az időt az utolsó osztrák úthoz. Megjelentek az áldozat lakása előtt, majd amikor megérkezett, követték egészen a ház liftjéig, ahol egyikük megragadta, majd társa egy kábító hatású anyagot fecskendezett a testébe. Az eszméletlen férfit ezután egy táskában a ház elé leparkolt kocsijukhoz vitték, majd – egy külön erre a célra kialakított helyre – fektették és egy magyarországi erdei tanyára szállították.

 fogva tartott férfi (fogva tartott férfi)Fotó: police.hu

Eközben a férfi eltűnéséről az osztrák hatóság – testvére bejelentése alapján – 2014. augusztus 7-én szerzett tudomást, és elrendelte a körözést.

Válogatott módszerekkel gyötörték

A férfi őrzését a tanyán a magyar férfi látta el, akit a nő és másik, külföldi társa telefonon folyamatosan utasított azért, hogy a fogvatartottat megtörje és kikényszerítse pénzét. A 32 éves férfi válogatott módszerekkel bírta rá áldozatukat arra, hogy aláírja azokat a papírokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a különböző bankokban elhelyezett vagyonához hozzáférjenek.

A megbízásokat minden esetben egy nő nevére állították ki. A gyanúsított asszony külsejét megváltoztatva, a megbízásban megnevezett hölgy megjelenését utánozva, parókában jelent meg a bankfiókokban és így szerezte meg a férfi vagyonának egy részét.

Kitették a kábult férfit a határnál

Október elsején a nő családjának alsóörsi nyaralójába szállították át a “foglyot” ahol újabb egy hetet kellett eltöltenie. A két férfi október 8-án, este szállította vissza Ausztriába, ahol egy autópálya kihajtó melletti bokros területen kitették a kocsiból és magára hagyták. Napokkal később, október 11-án találtak rá az osztrák rendőrök a hegyeshalmi határátkelőhelytől nem messze. A férfi zavart volt és megviselt.

A tetteseket a budapesti nyomozók azonosították. A magyar férfit október 11-én Peremarton Gyártelepen, két társát pedig egy nappal később a fővárosban fogták el és vették őrizetbe.

A Hír24 úgy tudja, a tettesek néhány millió forintot szereztek. Utóbbi két gyanúsítottat egy amerikai terepjáróból szedték az egyenruhások a Budafoki és a Dombóvári út sarkán. Nem tettek vallomást, egyáltalán nem működnek együtt a nyomozókkal. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint mindhárman előzetes letartóztatásba kerültek.

Információink szerint egyelőre nem tudni, választások miért esett éppen arra az osztrák férfira, akit elkábítottak és fogva tartottak.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.