Közélet

Erjedő kukorica okozta két ember halálát Tolnában

A két férfi egy aknában lett rosszul és vesztette eszméletét.

Erjedő kukorica okozta szén-dioxid-mérgezés vezetett két ember halálához Tolna megyében, csütörtök délelőtt. Mőcsényben egy mezőgazdasági telephelyen a nyerskukorica-felvonó alatt található kármentő aknába került kukoricára nagy mennyiségű csapadékvíz szivárgott. Egy férfi az akna tisztítása közben rosszul lett, majd a segítségére siető munkatársa is eszméletét vesztette.

A tűzoltókat és mentőket harmadik munkatársuk értesítette csütörtökön reggel fél 9 előtt. A helyszínre a bonyhádi és szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik mentőkötél és mentőálarc segítségével emelték ki a két áldozatot az aknából, átadták őket a mentőknek, de már egyikőjük életét sem lehetett megmenteni.

A mentés irányítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vette át, amely méréseket végzett az aknában. A mérési eredmények kimutatták, hogy az aknában a levegő oxigéntartalma jelentősen kevesebb volt, mint ami az életben maradáshoz szükséges lett volna – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik