Közélet

Megrázó beszélgetés a vécébe fulladt cséri babáról

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 10. 15. 14:09

A picit a vécén ülve szülte meg az anyja. Hiába volt ott több felnőtt, mégsem szedték ki az újszülöttet.

Lejátszották a szakértők előtt azt a hangfelvételt, amin a vécébe fulladt baba családjának hívásait rögzítette a szombathelyi mentő. A Győri Törvényszéken elhangzott: az anya beszámítható volt, legfeljebb kábult, vagyis nem dőlt meg a szakvélemény. A vádlottak padján továbbra is egy anya ül, aki a babáját angol WC-n ülve szülte meg, valamint férje és anyósa, akikkel együttesen sem jutottak el odáig, hogy a vízbe pottyant babát kivegyék – írja a kisalfold.hu.

A bíróság lejátszotta azt a három felvételt, amit a szombathelyi mentő diszpécserszolgálata rögzített.

„Jó napot kívánok, a feleségem szülni fog, fájdalmai vannak” – kezdte a férj. Néhány adatot egyeztetnek, megy a mentő. Öt perccel később a férj ingerültebben telefonál:

„Küldik már azt a mentőt?” „Uram, öt perce telefonált (…).” „Már szédül, már rosszul van. Szerintem már ki is jött belőle a baba.” „Na jó, akkor hol van az a gyerek most?”
„Nem tudom, a feleségem fel sem kel a WC-ről.” „A felesége a WC-n ül?!” „Igen.” „Na akkor nézze meg gyorsan…” „Dehogy nézem, ne is idegesítsen engem ilyesmivel!” „De nézze meg, hogy mit csinál most a felesége.” „Ott van az édesanyámmal.” (…) „És ővele nem tudok beszélni?” (A férj magyaráz telefonnal a kezében.) „Mi van a feleségével pillanatnyilag?” „Most eszméletlen.” „Eszméletlen a felesége?!” „Igen (…), nem tud semmit kommunikálni.” „Fekszik, vagy, ül vagy mit csinál?” „Hát ül a WC-n fekve.” „Mindjárt ott van a kocsi, uram. És sír a gyerek, vagy hogy van?” „Nem sír semmit, csönd van itt.”

Tíz perccel később már Szombathely hívja az apát. „Nem tudnak ott nekik segíteni valamit, hogy a kisgyereket ki lehetne onnan venni? A WC-t nem tudják szétszedni?” „Hogyhogy szétszedni?” „Hát hogy állítólag a kisgyerek be van oda szorulva. (…) Milyen WC ez?” „Ilyen sima lehúzós.” „Tessék mondani, csavaros a talpa, vagy hogy van ez rögzítve?” „Nem tudom, nem a miénk a ház, egy osztráké.” „Ön az édesapa?” „Igen.” „Nem tud ott nekik segíteni?” „Én nem tudok odamenni, mert rosszul leszek.” „És a mama?” „Ő itt van.” „Esetleg az tudna segíteni a kollégáknak, hogy most mi van?” (Az anyós átveszi a telefont, a mentő köszön neki.) „Mondják a kollégáim, hogy be van szorulva a kisgyerek a WC-be.” „Igen”  „Hölgyem, nem tudnának ott neki esetleg segíteni, hogy ne legyen a WC-n belül, vagy hogyan van ez megoldva?” (Egyszerű angol WC-ről van szó.) „Én nem is tudom, hogy milyen helyen van az ott.” „Esetleg le lehetne csavarozni?” (egy férfi beleszól, erre az anyós): „Azt mondja hogy teljesen le van rögzítve.” „Ja értem, akkor azért most gondolkodjanak, hogy hogyan tudnák azt onnan valahogyan kicsavarozni (…). Mindjárt segítenek a kollégák.” „Jó, viszonthallásra!” – zárja az asszony a beszélgetést.

A szakértő szerint a baba akár öt-tíz percig fuldokolhatott, mielőtt meghalt. Nem volt olyan születési rendellenessége, ami miatt ne élhetett volna. Az ügyben hamarosan ítélet várható.

Ahogy arról beszámoltunk, első fokon a nő öt évet kapott. A férjet öt, az anyóst hat év börtönre ítélte a bíróság. A bíró akkor hangsúlyozta: mindhárom vádlott tehetetlensége volt az oka, hogy az egészségesen, komplikációmentesen megszületett csecsemő csak pár percig élt. Mint mondta, a szülő nőnek nem kellett volna a szoba helyett vécében világra hoznia harmadik gyermekét, “nem az ágyra kellett volna vigyáznia, hanem a gyerekre”, míg férjének és az anyósnak mindent meg kellett volna tennie a kicsiért. Így a bíróság sem a férj védekezését nem fogadta el, amely szerint ő ott sem volt, semmit nem látott, sem az anyósét, aki – kétszeres anyaként, a vécéből kiszűrődő hangokat hallva – azt bizonygatta, szerinte nem szült meg a menye.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.