Közélet

Részegen gyújtogatott a férfi a Kincsem parkban

A kár több mint másfél milliós.

Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki tavaly október elején tüzet okozott a Kincsem parkban. A 44 éves gyújtogató közveszélyokozás kísérlete miatt áll hamarosan bíróság elé.

A vád szerint a férfi egy ismerőse révén tartózkodott a lovasparkban, ahol korábban ő maga is lovászként dolgozott. Súlyosan ittas állapotban, egy öngyújtóval gyújtotta meg az egyik istálló közelében lévő szalmabálát. A szalma azonnal égni kezdett, majd másodperceken belül embermagasságú lángcsóva csapott fel, a tűz pedig rövid időn belül a közeli szalmabálák egészére, valamint a mellettük lévő istálló fa tetőszerkezetére is átterjedt.

A tüzet a lovaspark területén tartózkodók közül többen észlelték, és azonnal oltani kezdték, közben értesítették a tűzoltóságot. A vádlott eközben megpróbált elmenekülni a helyszínről, azonban  a rendőrök még a helyszín közelében elfogták.

A katasztrófavédelem emberei a lángok további terjedését az érintett istálló tetőszerkezetének megbontásával tudták csak megakadályozni. Enélkül  tűz istállót is elérhetett volna, veszélyeztetbe ezzel az ott lévő több millió forint értékű lovakat és az ott tárolt eszközöket.

A vádlott a szándékos gyújtogatással több, mint másfél millió forint kárt okozott. Ha a férfit a bíróság bűnösnek találja, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja- közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik