Közélet

Kanadai rabság: sem be, sem haza nem engedik Csabát

Már lassan másfél hónapja tartják elzárva Cs. Csabát Torontóban, aki csak az interneten megismert barátnőjét ment meglátogatni – írja a Blikk. A hatóságok attól tartanak, hogy a letelepedésért érkezett, de haza sem engedik.

A férfi a helyi lapok szerint az interneten ismerte meg magyar barátnőjét, és azért utazott Kanadában, hogy meglátogassa az ott már állampolgárságot kapott Lóczi Zsuzsannát. Csakhogy a repülőtéren leszállás után a bevándorlási tisztviselők azonnal lefogták.

Azzal vádolták, hogy a látogatás csak ürügy, és nem akarja többé elhagyni Kanadát. Szerintük ugyanis a férfi feleségül akarja venni Zsuzsannát, és Kanadában kíván letelepedni. Hiába lobogtatta meg Csaba a visszaútra szóló repülőjegyét, az még arra sem volt jó, hogy legalább hazaengedjék vele. Ehelyett öt hete – a vizsgálat végéig – fogva tartják egy idegenrendészeti gyűjtőtáborban: a bürokrácia csapdájába esett – írja a Blikk.

„Rendben, nem engedik be az országba. De miért nem engedik haza? Csaba nem bűnöző – méltatlankodott a Metronews kanadai portál szerint Lóczi Zsuzsanna, aki azt is felajánlotta a hatóságoknak, hogy letesz 4 ezer kanadai dollár (860 ezer forint) óvadékot a barátjáért, a hivatal azonban még ebbe sem egyezett bele, nem engedik Csabát. A bevándorlási hivatal szóvivője szerint a férfit azért kell fogva tartani, mert máskülönben valószínűleg megszökne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik