Közélet

Félig magyar kislányt keres az Interpol

Az olasz bíróság az apának ítélte a gyereket, de a nő eltűnt vele.

A félig olasz, félig magyar gyereket édesanyja, Sallai Klau­dia lassan másfél éve vitte ismeretlen helyre – írja a Blikk. Volt párja a lapnak elmondta, négy évig boldogan éltek Padovában. Két éve a nő hazajött, hogy a családjával töltse az ünnepeket. A férfi nem tudott végig vele maradni Mezőtúron a munkája miatt, Klaudia pedig úgy döntött, ott marad kislányával együtt.

Az apa magyar és olasz bírósághoz is fordult segítségért. Szerette volna, ha kislányát ő nevelheti fel. Az olasz bíróság neki ítélte a gyereket, mert az anyának nem lett volna szabad az apa engedélye nélkül magánál tartania őt.

A nőtől megvonták a gyerek teljes felügyeletét, de láthatási jogot biztosítottak neki. Itthon azt mondta ki a Kúria: a nőnek 2012 decemberében át kellett volna adnia apjának a kislányt, ám a nő továbbra is magánál tartotta a gyereket. Nem sokkal később az anya eltűnt, és vele együtt Chantal is. Klaudia ellen már nyomoz a magyar rendőrség, az olaszok pedig európai elfogatóparancsot adtak ki ellene – állítja az apa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik