Közélet

Ördögűzés: hörgés, kiáltozás és üvöltözés Pest megyében

A közelben lakók rettegnek, de tehetetlenek.

Ördögűzésről suttognak egy Pest megyei kisvárosban: az egyik házból félelmetes zajok szűrődnek ki, van, hogy egy héten többször is. A szeánszról egy titkos felvétel került a Bors birtokába.

Gyomorforgató hörgés, artikulálatlan kiáltozás és üvöltözés, miközben valaki valamilyen furcsa nyelven kántál. A földön túli hangorgiát időről időre megszakítja egy másik hang, aki magyarul ismételgeti: „Jézus nevében… elszakadnak a láncok”, kicsit később pedig „Halleluja Szent Szellem… ahogy megnövekszik a bűn, megnövekszik a kegyelem”. Többször is hivatkozik Jézusra, a Szent Szellemre, egyszer pedig így szól: „Elhagy téged most minden gonosz démoni erő!” A felvételt kintről rögzítették.

Egy helyi férfi a lapnak elmondta, tavaly kezdődtek ezek az összejövetelek. A környékbeliek rettegnek, de tehetetlennek érzik magukat. A lap szerint mindez egy az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanban folyik. Mint írják, a telken álló épület több helyi szervezetnek is otthont ad, a hátsó kertben lévő kis házban zajlanak a félelmetes összejövetelek. “Az egész környék visszhangzik ettől, már a gyerekeinket sem merjük az utcára engedni. Van, hogy csak hangosan zenélnek, máskor hörgések, kántálások hangja szűrődik “– mondja egy másik helybéli. 

A lap úgy tudja, mikor a környékbeliek jelezték ezt tavaly az önkormányzatnak, egy időre abbamaradtak a démoni zajok, ám egy hónapja újra elkezdődtek.

Az elhangzottak arra utalnak, hogy a Borshoz került felvételen nem szabályos, a katolikus egyház által jóváhagyott exorcizmus folyik, hiszen azt egyházi személy végezheti, a szertartás pedig latinul folyik. Itt valami furcsa dolog történik.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az este kapcsán közölte: valóban történt rendőri intézkedés azután a szeánsz után, amelyről a felvételünk készült.  A rendőrök a bejelentés után megjelentek a helyszínen, az ott tartózkodó személyek a rendőrök felszólítására a zenét lehalkították, így további rendőri intézkedés nem vált szükségessé – írták válaszukban. – Én úgy hívtam fel őket, hogy furcsa zajok hallatszódnak a házból – árulta el nekünk a névtelenséget kérő bejelentő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik