Közélet

Kis híján halálos kick-box rúgással ért véget a kaposvári diszkóbalhé

A sérültet egyszer fejbe, kétszer pedig állkapcson rúgták. Halántékcsonttöréssel és koponyaűri bevérzéssel vitték kórházba.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi ellen, aki idén tavasszal egy kick-box rúgással vitte földre haragosát. A sérültet halántékcsonttöréssel vitték kórházba és koponyaűri bevérzése is keletkezett.

A vádlott 2014. március 29-én, a hajnali órákban egy kaposvári diszkóban szórakozott másodmagával, közben mindketten ittak. Barátja azonban szóváltásba keveredett egy szintén ittas vendéggel, akivel kölcsönösen provokálták egymást.

A vádlott és barátja megbeszélték, hogy a diszkó előtt megvárják az illetőt és kérdőre vonják. Kiszemeltjük hajnali 3 óra körül indult haza, ekkor a vádlott utána ment, és – küzdősportokban szerzett jártasságát felhasználva – egy félköríves rúgással, nagy erővel fejbe rúgta, majd a földre eső áldozatot két alkalommal az állkapcsán is megrúgta, amitől elvesztette az eszméletét. 

Az előzetes letartóztatásban levő vádlottal szemben a főügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta – közölte a Somogy Megyei Főügyészség szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik