Közélet

Kínai teafűbe keverték az dizájnerdrogot – videóval

Ferihegyen bukkantak rá a gyanús küldeményre.

A repülőtéri áruforgalmon keresztül érkezett a küldemény Kínából egy magyar cíímre. A röntgen azonban gyanús anyagot jelzett, ezért a pénzügyőrök alaposabban is szemügyre vették a csomagot. A teászacskó felbontása után a teafű közül egy fehér porral teli tasak került elő. Az 50 grammos pakk ismeretlen eredetű és összetételű port tartalmazott. Az elvégzett laborvizsgálat szerint a zacskóban 4-fluor-metkatinon volt, ami új pszichoaktív anyagnak minősül – közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

Az ilyen anyagok közé tartoznak azok a forgalomban újonnan megjelent, gyógyászati felhasználással nem rendelkező anyagok vagy vegyületcsoportok, melyek a központi idegrendszer működésének befolyásolásával alkalmasak a tudatállapot, az érzékelés vagy az észlelés módosítására.Új pszichoaktív anyag hazánkba történő behozatala bűntettnek minősül, ezért a NAV feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.

Eddig összesen több mint 37 kilogramm mennyiségben foglaltak le új pszichoaktívnak minősülő vegyi anyagot a pénzügyőrök a a budapesti repülőtéren.

Olvasói sztorik