Közélet

Halál egy üveg nemlétező borért Borsodban

A támadó ütötte, rúgta, taposta áldozatát.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés – ezért kell felelnie annak a férfinak, aki puszta kézzel, brutálisan bántalmazta hajléktalan társát még 2011 őszén, hogy bort szerezzen tőle. Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést indítványozott.

A vádirat szerint a gyilkosság napján a támadó és hajléktalanokból álló társasága együtt italozott Sárospatakon, a vasútállomás közelében. Innen együtt indultak el, ki-ki a saját éjszakai alvóhelye felé. A vádlott úgy gondolta, hogy az áldozatnál maradhatott még bor, ezért cimboráit hátrahagyva utána indult. A férfi ekkor már lefekvéshez készülődött egy bokros területen. Támadója bort követelt tőle, amit ő nem tudott adni, mivel neki sem volt már. Ekkor ismerőse megütötte, a férfi pedig a földre esett. A földön fekvő áldozatot a vádlott rúgni, taposni, ütlegelni kezdte. A férfi pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Az ügyészség szerint a sérülések elszenvedése az átlagnál jóval meghaladó fájdalommal és szenvedéssel járt. A vádlott végül egy szatyrot vett el, melyben ugyan élelmiszer volt, alkohol azonban nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik