Közélet

A folyómederbe temetett lány megölésével gyanúsított férfi holttestét találhatták meg

Hivatalosan még nem azonosították a 14 éves Alice Gross feltételezett gyilkosát, de a férfi élettársát bekérette a Scotland Yard.

Már régebb óta a helyszínen lehetett az az igen rossz állapotú holttest, amit vasárnap délután talált a londoni rendőrség, a brit főváros nyugati részén található Boston Manor Parkban – írja a BBC. A sűrű aljnövényzetben fekvő holttest valószínűleg azé a 41 éves Arnis Zalkalnsé, akit a 14 éves Alice Gross megölésével gyanúsítanak.

 Alice Gross (fotó: Facebook)

Mint arról korábban írtunk, Alice Gross augusztus 28-án, délután indult sétálni a nyugat-londoni Ealingben, majd nyoma veszett. Holttestére, csak egy hónappal később, szeptember 30-án találtak rá a rendőrök, a lány lakóhelyétől nem messze, a Brent folyó sekély vizében. A testet műanyag fóliába csomagolták, a folyómederbe temették, majd sírhelyét farönkökkel álcázták.

Azért lett a litván származású Arnis Zalkalns a gyilkosság első számú gyanúsítottja, mert egy biztonsági kamera rögzítette, amint lassan halad a lány mögött a kerékpárjával nem sokkal az előtt, hogy Alice Grosst utoljára látták. Később kiderült, hogy a litván származású építőmunkás hét évet ült börtönben volt felesége megveréséért és megkéseléséért mielőtt 2007-ben az Egyesült Királyságba költözött. A férfinek szeptember 3-án szintén nyoma veszett.

 Arnis Zalkalns (fotó: Metropolitan Police)

A rendőrség a lány holttestének megtalálása óta nagy erőkkel kereste Zalkalnst. Vasárnap délután aztán többtucatnyi rendőr kezdte el átkutatni a Boston Manor Park aljnövényzetét, ahol egy félig már oszlásnak indult holttestet találtak. Bár hivatalos információ még nincs a holttest kilétéről, Arnis Zalkalns élettársát a Scotland Yardra kérették, hogy segítsen az azonosításban. A rendőrök további bizonyítékok reményében folytatták a park átkutatását.

Alice Gross holttestének boncolása két napig tartott, de mivel hosszú ideig volt a víz alatt, nem szolgált túl sok információval, közölte a Scotland Yard, ezért további vizsgálatokat folytatnak rajta, emellett elkezdték a vasárnap délután talált holttest vizsgálatát is. A rendőrség továbbra is bizonyítékok után kutat a szövevényes ügyben, és azt kérik, hogy ha bárki olyan információval rendelkezik, ami segítheti a nyomozást, az feltétlenül keresse őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik