Közélet

Hárommétereset szívtak a fertőrákosi füvezők

Száznegyvenhatig számoltak a talpraesett soproni rendőrök.

Lakossági bejelentés alapján 146 tőből álló vadkender-ültetvényt találtak Fertőrákoson a soproni rendőrök. A közel három méter nagyságú növényeket a Rákos-patak mentén, sűrűn benőtt, erdős, bozótos területen elrejtve, karókhoz és faágakhoz kikötve nevelték gondos hobbikertészek, akik péntek délután negyed hatkor épp alkalmi gazdaságukba igyekeztek, amikor az intézkedők megállásra szólították fel őket.

A latrok bezzeg nem hallgattak a jó szóra, a patakon át, kitaposott ösvényen fogták menekülőre a dolgot. Autójukhoz inaltak, épp magukra csukták volna az ajtót, s ha van további néhány szabad pillanatuk, tán még a központi zárat is aktiválják, amikor megfogták őket a nyomozók.

A pár (ugyanis egy nőről és egy férfiről van szó, ahogy illik) soproni lakásán tartott házkutatás során két csomag „zöld növényi törmeléket és kör alakú darálót foglaltak le”. Sejtjük is, hogy mi az a zöld.

A krisztusi korban lévő (33) férfit és nála tizenegy évvel fiatalabb (22) barátnőjét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság „jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt” őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra.

A lefoglalt vadkender hatóanyagtartalmát vegyészszakértő vizsgálja. Csak óvatosan!

.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik