Közélet

Szexfotókkal zsarolt a békési család

Kiszemeltjüket egy vendégházban kapták rajta egy nővel.

Zsarolás miatt került előzetes letartóztatásba egy 38 éves – többszörösen büntetett előéletű – férfi, illetve 20 éves fia Békés megyében. A család szexfotókkal próbált pénzhez jutni.

A Békés Megyei Főügyészség pénteki közlése szerint kiszemelt áldozatuk szeptember elsején egy békéscsabai vendégház egyik szobájában volt egy hölgyismerősével, akitől szexuális szolgáltatást kívánt igénybe venni. Már éppen levetkőzött, amikor zsarolói berontottak az ajtón és fényképeket készítettek telefonjaikkal. Velük volt egy nő is, ám őt egyelőre nem sikerült azonosítani.

Azzal is fenyegették, hogy megverik, ha nem ad nekik pénzt, illetve azt mondták, így bebiztosítaná magát, hogy a felvételeket ne mutassák meg másoknak. Azt ígérték, ha fizet, megsemmisítik a képeket.

Összesen 85 ezer forintot kaptak, ám ez nem volt elég, ezért elvitték az arany karkötőjét is, amely 150 ezer forintot ért. Végül nem úszták meg a számonkérést.

Az ügyészség egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, másrészt azért, mert alappal volt feltehető, hogy a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, illetőleg a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével veszélyeztetnék vagy meghiúsítanák az eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik