Közélet

Nincs pénz a tűzoltókra? – reagált a katasztrófavédelem

Gond nélkül tankolják a tűzoltóautókat és kábeltévé is van - állítják.

“A sajtóban megjelent hír szerint a napokban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltógépjárművének tankolása után a gépjárművezető egy órán keresztül nem tudta az erre rendszeresített bankkártyával kiegyenlíteni az üzemanyagszámlát. A technikai problémát az igazgatóság azonnal orvosolta, a szereket azóta is gond nélkül tankolják” – így reagál a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a langlovagok.hu-n megjelentekre.

A portál azt arta, miután egy tűzoltó szakszervezet vezetőjére hivatkozva azt írták, a közelmúltban több esetben fordult elő, hogy tankolásnál a MOL-os üzemanyagkártyáknak nem volt fedezete. A tűzoltók a saját pénzükből mégsem tankolhatták meg a tűzoltóautókat, így amíg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékese nem intézkedett, nem tudták elhagyni a benzinkutat. Érdekes helyzetet teremtett volna, ha a számla rendezése előtt a tűzoltók riasztást kapnak.

Emellett közölték azt is, hogy az egyik budapesti laktanyájában szünetelt a kábeltévé-szolgáltatás. Az FKI ennek kapcsán közleményében azt írta, rendezték a számlát, a sugárzás azóta is zavartalan.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik