Közélet

Kamaszfiú tartotta rettegésben a fülöpszállási nyugdíjasokat

Ütött, késsel hadonászott, gyilkossággal fenyegetett.

Több idős embert is kiraboltak az elmúlt hetekben Fülöpszálláson, a tettest a rendőrségnek csütörtökön sikerült elkapnia. A támadó egy mindössze 16 éves fiú.

A nyomozás adatai szerint augusztusban rabló járt egy 74 éves asszony házában, betörte az ablakot majd a konyhaszekrény fiókjából kivett egy pénztárcát. Az idős lakó felriadt, támadója ekkor többször fejbe verte, majd elmenekült.

Három nappal később, szintén hajnalban, az akkor még ismeretlen tettes egy másik fülöpszállási házban is lecsapott, letépte a szúnyoghálót majd bemászott az ablakon. Ezután azzal fenyegette meg az ágyban fekvő 88 éves asszonyt, hogy megöli, ha nem adja át a pénzét. Az ijedt nyugdíjas nem mert ellenkezni, a rabló pedig elviharzott a pénzével.

Szeptember 8-án újabb eset történt. A fiatal a késő esti órákban késsel a kezében jelent meg a kiszemelt fülöpszállási épületben, ahol egy 83 éves nő lakott. Onnan sem távozott üres kézzel.

A nyomozás közben beszerzett adatok, a kihallgatások és a személyleírások alapján a nyomok egy 16 éves helyi fiúhoz vezettek. A tinédzsert csütörtökön kapták el, otthonában megtalálták azt a ruhát, amit vélhetően „akciói” alatt viselt, emellett előkerült némi kábítószer is.

A rendőrség a kamaszt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását is – tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik