Közélet

Lánya halálra éheztetése miatt ítéltek el egy a nőt

ebony-berry(960x640).jpg (bíróság, vádlott, usa, )
ebony-berry(960x640).jpg (bíróság, vádlott, usa, )

Emberölésért kapott 30 év börtönbüntetést a 37 éves anya, mert figyelt oda eléggé az étkezési problémákkal küzdő kamasz gyermekére.

Alig húsz kiló volt a testsúlya a 16 éves, Markea Berrynek amikor meghalt. Anyja a 37 éves Ebony Berry , enyhébb büntetés reményében bűnösnek vallotta magát a georgiai Cobb Megyei Bíróságon. A nő a következő 30 évet biztosan rács mögött tölti majd, s miután szabadul, még legalább 10 évig csak feltételesen lesz szabadlábon – írja a New York Daily News.

 Ebony Berry a bíróságon (kép: WSB-TV)

A vádlott az utolsó szó jogán mindenkitől bocsánatot kért a bíróság előtt, és sajátos életkörülményeire hivatkozott. A védelem szerint a nő hibázott, amikor nem vette észre mekkora a baj a 16 éves Markeával, de három másik gyermeket is nevelt egyedül. A bíróság szerint az anyának jóval a halála előtt kórházba kellett volna vinne a lányt, aki azt írta naplójában, hisz benne, hogy a folyamatos éhezés vezeti el a megváltáshoz.

Az ügyészség szerint az anyának tudnia kellett róla, hogy Markea pszichés problémákkal küzd, és különleges odafigyelést igényel, hiszen két évvel a halála előtt a lány elszökött otthonról, és napokig egy bevásárlóközpontban bujkált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik