Közélet

Hasba szúrták az otthonról elmenekülő borsodi nőt

A férfi erőszakkal, a hajánál fogva rángatta haza párját.

A vádlott és áldozata élettársak voltak, Rudabányán éltek. Míg tartott a kapcsolat, a férfi rendszeresen bántalmazta párját. A nő 2013 decemberében megelégelte sanyarú sorsát és hazamenekült az anyjához, támadója azonban követte. A lakásba érve veszekedés robbant ki, a nő semmiképpen sem akart visszamenni. Élettársa ekkor életveszélyesen megfenyegette őt és az asszony szeretteit is, nővérét és anyját. Mindhárom nő tiltakozni próbált, de a vádlott erősebbnek bizonyult és a hajánál fogva rángatta utcára áldozatát, és magával vonszolta.

Útközben folyamatosan szidalmazta a rémült asszonyt, majd elővett egy 11 centiméter pengehosszúságú kést és hasba szúrta. A nő életveszélyes állapotba került.

A sérültet végül a rendőrök szabadították ki brutális élettársa karmai közül, miután rokonai bejelentést tettek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség csütörtökön közölte, a férfi ellen vádat emeltek felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Mivel a férfit korábban hasonló cselekmények miatt már elítélték, így erőszakos többszörös visszaesőnek minősül. Büntetése így akár 16 évig terjedő fegyház is lehet. A támadó előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik