Közélet

Hangok késztetésére ölte Dunába kisfiát a budapesti nő

Az asszony besétált a folyóba gyermekével, a víz alá merült vele, majd elengedte a kicsit.

Vádat emelt az ügyészség a nő ellen, aki megölte a gyermekét tavaly szeptemberben, Budapesten. A Fővárosi Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából kiderül, mi késztette az asszonyt arra, hogy végezzen egyéves kisfiával.

Azt korábban is tudni lehetett, hogy a nő zavartan viselkedett, a legújabb hivatalos közlés szerint hangokat hallott, melyek arra ösztönözték, hogy ölje meg magát és a gyermekeit. Az anya a budai alsó rakparthoz ment, ott kivette kisfiát a babakocsiból, majd a karjában tartva besétált vele a Dunába, és a parttól pár lépésre a víz alá merült. Az asszony a gyermeket a folyóban elengedte, ő maga pedig néhány perc múlva kijött a vízből.

Az anya tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt állhat hamarosan bíróság elé.

Ahogy arról beszámoltunk, a gyermek eltűnését a nagymama jelentette. Az egyenruhások nem sokkal később Budapest belvárosában megtalálták a gyermek 35 éves édesanyját, aki beismerte, hogy a budai alsó rakparton magára hagyta a picit. A rendőrök ezután a nő által megjelölt helyszínre siettek, de már holtan találták a babát.


Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik