Közélet

Betömték a száját, megverték és megkötözték a somogyi plébánost

A rablók az egyházközség felújítására szánt pénzt akarták megszerezni. Hamarosan bíróság elé állnak.

Vádat emelt az ügyészség a két férfi ellen, akik 2011 tavaszán bántalmazták és kirabolták Mesztegnyő plébánosát. A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást, ahol – egyebek mellett – rablás miatt foglalhatnak helyet a vádlottak padján.

Azt korábban is tudni lehetett, hogy a plébánost durván bántalmazták és megkötözték, azonban a Somogy Megyei Főügyészség közléséből most kiderült, egy zseblámpával ütlegelték a fejét, és miután leteprték és megverték, a száját is betömték egy ronggyal. Mivel a lemezszekrényben nem találtak pénzt, jobb híján kegytárgyakat vittek magukkal több százezer forint értékben.


A Pannon Televízió korábbi felvétele

A rendőrség sokáig nem akadt a rablók nyomára. Egyiküket – aki többszörös visszaeső – nemzetközi elfogatóparancs alapján kapták el Belgiumban, társára pedig nem sokkal később, 2014 júniusában került bilincs.

Az előzetes letartóztatásban levő vádlottakkal szemben a járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetést, közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

Ahogy arról beszámoltunk, tavaly ősszel Cibakházán hasonló eset történt, ám az  érintett plébános nem élte túl a támadást. A 72 éves áldozat autóját ellopták. A kocsira Budapesten, a XIII. kerületben, a fák közé szorulva találtak rá még azelőtt, hogy fény derült volna rá, tulajdonosát megölték. A fővárosi rendőrök még éjszaka értesítették a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főkapitányságot, mivel megtudták, a jármű  tulajdonosa Cibakházán él. Amikor a következő délelőtt elmentek a megadott címre, akkor bukkantak rá a holttestre. A tiszteletest összeverték és megkötözték, majd a parókia pincéjébe lökték. Korábbi értesülések szerint az elkövető 19 éves fiú ismerhette áldozatát, valószínűleg egy volt a pap pártfogoltjai közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik