Közélet

Nyakon szúrta áldozatát a sárándi gyilkos

A férfi - miután végzett a nővel - befeküdt mellé az ágyba és elaludt. Azt tervezte, hogy az erdőben bujkál majd a rendőrök elől.

Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki idén tavasszal megölte élettársát Sárándon. A késelőnek az emberölés miatt kell hamarosan bíróság elé állnia, az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben, illetve hogy maradjon továbbra is rács mögött.

A rendőrség korábban szűkszavúan nyilatkozott az esetről. Közlésük szerint a nő holttestére egy családi házban bukkantak rá, halálát idegenkezűség okozta. Egy 53 éves férfi végzett az áldozattal, ellene elfogatóparancsot adtak ki, és rövid idő alatt meg is találták.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a férfi egy konyhakéssel ölte meg párját, nyakon szúrta őt. Otthonukban szólalkoztak össze, mindketten ittasak voltak. Durva hangnemben kiabáltak és szidalmazták egymást, a férfi már a vita hevében azzal fenyegette élettársát, hogy megöli. Végül be is váltotta ígéretét: felugrott a székről, kiment a konyhába, felkapta a 15 centiméter pengehosszúságú kést és szúrt. Az áldozat – újabb szitkok közepette – éppen fel akart állni az ágyról, amikor párja halálos sebet ejtett rajta.

A szúrás a nő nyakának a bal oldalát érte és azonnal erősen vérző sérülést okozott. Az asszony leült az ágyra és kezét a nyakára tette, megpróbálta elállítani a vérzést. A vádlott is segíteni próbált, egy törölközőt szorított rá. A nő ezután végigdőlt az ágyon, és egy-két perc múlva belehalt sérülésébe.

A férfi nem értesített senkit, befeküdt halott élettársa mellé az ágyba és elaludt. Másnap hajnalban kelt fel, és igyekezett eltüntetni a nyomokat, felmosta a vért a padlóról. Ezután arra jutott, hogy megpróbál elrejtőzni a közeli erdőben.

Hajnali 5 óra körül indult el otthonról, de még becsengetett a közelben lakó ismerőséhez, ahol kávézás közben elmondta, hogy megölte az élettársát. Ezután azt kérte a férfitól, hogy hívja a rendőrséget, ő viszont indulni készült. Az ismerős próbálta rávenni, hogy inkább adja fel magát a rendőrségen, de nem tudta rábeszélni a vádlottat.

A férfi az egész napot és az éjszakát is az erdőben töltötte, majd másnap reggel bement az egyik debreceni kórházba, abban bízva, hogy ott sárándi ismerősökkel találkozhat, akiktől pénzt kérhet. Addigra azonban a rendőrség már elrendelte körözését.  Felismerték, így az egyenruhások elkapták.

Olvasói sztorik