Közélet

Métereken át húzta a földön az idős nőt a temetői rabló

A férfi nyolcvanas éveikben járó asszonyok értékeire utazott.

Egyebek mellett rablás miatt emelt vádat az ügyészség egy 28 éves férfi ellen, aki idén tavasszal, az oroszlányi temetőben rabolt ki egy idős nőt. A vádlott előzetes letartóztatásban van azóta is, és ha az ügyészségen múlna, büntetését fegyházban töltené.

A rabló bódult állapotban volt, amikor rátámadt áldozatára a temetőben, még márciusban. Először pénzt kért tőle, ám miután nem kapott, megragadta a 80 éves asszony táskáját, és megpróbálta kitépni a kezéből. Az idős nő a földre esett, a férfi 6-7 méteren át húzta maga után. Miután megszerezte a zsákmányt, elmenekült. A táskában összesen négyezer forint volt. Az asszony könnyű sérüléseket szenvedett – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségtől szerdán.

A támadó más holmijára is szemet vetett, egy 85 éves nőhöz ment oda, aki épp egy sírt rendezgetett. Kinyitotta a táskáját, és kivette pénztárcáját, benne hatezer forinttal. Az asszony felszólította, hogy adja vissza, amit elvett, de a rabló erre nem volt hajlandó, így megpróbálta visszaszerezni, de nem járt sikerrel. A férfi ezután elmenekült a helyszínről, ám végül nem úszta meg a lebukást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik