Közélet

Gázpalackokat cipeltek ki a lángok közül a hős paksi tűzoltók

Két tűzesetnél tanúsított hősies helytállásukért tüntettek ki két Tolna megyei tűzoltót.

Hősies helytállásért címmel ismert el két Tolna megyei tűzoltót dr. Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója – írta a teol.hu. Mindketten robbanásveszélyes gázpalackokat mentettek ki egy-egy tűzesetnél, megakadályozva ezzel a nagyobb tragédiát.

Egyikük, Gaszner Róbert tűzoltó százados, a paksi hivatásos tűzoltóság parancsnoka, hat palackot vitt kiegy szeptember tizenegyedikén éjszaka kigyulladt faddi vegyeskereskedésből és a vele egybeépített autószerelő-műhelyből – írta a teol. A palackok között pb-gázpalack és acetilénpalack is volt. A tűzoltó – aki a közelben lakott –  a tulajdonossal együtt vitte ki azokat a teljes terjedelmében égő épületből – írta a lap.

A másik kitüntetett tűzoltó, Gősi István tűzoltó főtörzszászlós, a paksi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka egy augusztusi pusztahencsei lakóháztűz kapcsán érdemelte ki az elismerést – írta a teol.hu. Miután a ház tulajdonosától az esethez riasztott tűzoltók megtudták, hogy egy pb-gázpalack is van a lángok között, Gősi egy társával eljutott a konyhába, kihozta a felhevült palackot, biztonságos helyre vitte és intézkedett annak folyamatos visszahűtéséről. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik