Közélet

Megölte beteg férjét, mert kínosan viselkedett a kórházban

Az idős nőt annyira zavarta, hogy demenciától szenvedő férje jeleneteket rendezett a kórteremben, hogy egy párnát nyomott a fejére, és megfojtotta.

A hetvenes éveiben járó feleség Sanghaj egyik kórházában ölte meg a férjét, akinek törött vállcsontja miatt volt szükséges kezelésre. A Shanghai Daily beszámolója szerint a csak Ke néven azonosított férfi rendszeresen jeleneteket rendezett a kórházban, és nem hagyta az orvosoknak, hogy a munkájukat végezzék. A kórházi dolgozóknak végül kénytelenek voltak a kórházi ágyához kikötni a demenciától szenvedő férfit, hogy ne sértse meg saját maga és mások testi épségét.

Az esetről szóló beszámoló szerint az egyik nővér fedezte fel a gyilkosságot, amikor hajnalban végigjárta a kórtermeket, és a férfi szobájába benyitva azt látta, hogy a feleség egy párnát nyom a férfi fejére, akinek életét már nem lehetett megmenteni.

A csak Lian néven azonosított nő a rendőrségnek azt mondta, azért ölte meg férjét, mert kínos helyzetbe hozta azzal, hogy éjszakánként üvöltözni kezdett a kórházba, zavarva ezzel a többi beteget. Először csak a kezét nyomta a szájára, majd amikor küzdeni kezdett, akkor nyomta a párnát a fejére. Állítása szerint már nagyon megbánta tettét.

Az idős nő ellen a héten emelt vádat a helyi ügyészség emberölés miatt, a még tavaly novemberben történt gyilkosság miatt – írta a Shanghai Daily.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik