Közélet

Tizenöt évet kaphat aprópénzlopásért egy parkolóőr

Öt év alatt huszonegy és fél millió forintnak megfelelő összeget lovasított meg a férfi.

Talán sohasem kapják el a 36 éves Jeffrey Dadayt, ha a rendőrök nem kapnak bejelentést a tevékenységéről. A férfi öt éven át fosztogatta a felügyeletére bízott parkolóórákat a New York-i North Salmeben.

A férfi összesen háromszázhatvanezer darab negyeddolláros érmét lopott el 2009 májusa, vagyis a munkába állása óta – írja egy helyi lap. A nyolcvankilencezer dolláros (huszonegy és fél millió forint) zsákmány, több mint ötmillió percnyi parkolásnak felel meg Daday körzetében.

 Jeffrey Daday (fotó: Westchester DA)

A férfit akkor kapták el a rendőrök, amikor a bankjából jött kifelé, ahol egy megtakarítási számlán helyezett el egy nagyobb összeget. A betétet bezacskózott negyeddollárosokban adta át a pénztárban.

A férfi beismerő vallomást tett, aminek alapján a bíróság megállapította a bűnösségét. Ítélet december 23-án várható az ügyben, a férfi akár tizenöt évet is kaphat. Nem ő volt az első pakolóőr, aki apróból próbálta kiegészíteni a fizetését North Salemben, néhány évvel korábban egy férfi harmincezer dollárt gyűjtögetett össze. Ő, akkor megúszta ötévnyi próbaidővel, miután visszaadta a pénzt az alkalmazójának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik